reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Sopot
2°C
wschód słońca: 07:28
zachód słońca: 15:35
Koronawirus
pomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Sopocie

kiedy
2024-11-23 18:00
miejsce
Made in Napoli, Sopot, ul. Dworcowa 7
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-30 18:00
miejsce
Sheraton Sopot Hotel, Sopot, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-30 21:00
miejsce
M15 Restaurant Bar & Sauny,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-07 12:00
miejsce
Teatr BOTO, Sopot, Ul. Bohaterów...
wstęp biletowany